Solarno ogrevanje

Sončni ogrevalni sistem


Lahko pa uporabite sončno energijo tudi za klimatske naprave v kombinaciji s centralnim gretjem.

Danes so najbolj učinkovite toplotne sončne plošče oziroma sončni sprejemniki in veliki toplotni hranilniki, ki so danes na voljo na trgu. Ti sistemi lahko izpolnjujejo celotno pripravo tople sanitarne vode in zahteve za več ogrevalnih in hladilnih sistemov. Pri tem pa prihranite znaten znesek denarja čez celotno življenjsko dobo solarnega sistema. Ti sistemi so na voljo za gospodinjstva in komercialno uporabo, v številnih panogah. Solarni sistemi je najbolj stroškovno učinkovit način, s katerim boste lahko zmanjšali porabo energije in se njihova naložba najhitreje vrne s stroškom začetne naložbe!!

Sončni ogrevalni sistem za vročo vodo-
Sončni ogrevalni sistem za vročo vodo-

Sončni sprejemniki ali sončne plošče zbirajo energijo, ki jo sonce seva in jo pretvorijo v koristno toploto v obliki vroče vode. Sončni zbiralniki ogrejejo vodo ob vašem konvencionalnem toplotnem hranilniku za določeno časovno obdobje, kar je odvisno velikosti toplotnega hranilnika, površine sončnih sprejemnikov in letnega obdobja.

Nekateri proizvajalci sončnih sprejemnikov izdelujejo sončne komponente, ki preživijo na svetu v najbolj zahtevnih podnebjih in okolijskih pogojih. Takšni sončni sprejemniki so izdelani za trideset let dolgo življenjsko obdobje. Ti zahtevajo malo ali nič vzdrževanja in so podprti s trdno desetletno garancijo. Njihovo delovanje zagotavlja 70-100 % potreb za ogrevanje vode.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje