Solarno ogrevanje

Največji svetovni sončni park

Največji svetovni sončni park, ki bo osvetlil prihodnost Pakistana


Solarne sončne celice (PV) z močjo 100 MW so bile zgrajene v kitajski družbi Xinjiang SunOasis v samo treh mesecih in avgusta bo stekla prodaja električne energije v nacionalnem omrežju. To je prvi energetski projekt pod Kitajsko-Pakistanskim gospodarskim koridorjem (CPEC), ki je ključni del kitajske nove svile, ki povezuje pristanišče Gwadar v južnem Pakistanu s Kashgarjem v zahodni pokrajini in Kitajske Xinjiang.

Največji svetovni sončni park
Največji svetovni sončni park

Naprava z močjo 100 MW je pilotna faza bolj ambicioznega načrta za izgradnjo največje svetovne solarne elektrarne. Ko bo letos dokončana, bo lahko imelo mesto kapaciteto s 5,2 milijona sončnih celic, ki želi proizvesti več kot 1000 MW električne energije. Ta količina bo dovolj za napajanje približno 320.000 gospodinjstev. Gradnja omenjene faze že poteka pod vodstvom druge kitajske družbe Zonergy.

Še pred osemnajstimi meseci je bil videz lokacije kot divjina. Zdaj se je na sredi puščave pojavilo majhno mestno središče, kjer je bilo več kot 2.000 delavcev, ki so jih spremljali težki stroji, daljnovodi, stanovanjski bloki zgradb, vodovodne cevi in ​​stebri.

Zmanjšanje emisij, zagotavljanje preživetja
Puščava Cholistan je odlična točka za sončno energijo, je dejal direktor solarnega parka. Območje je obdano s sončno svetlobo 13 ur vsak dan, medtem ko je velika razprostrta ravna puščava idealna za velik komercialni projekt, kot je ta.
Velika prednost sončne energije omogoča, da se velik park lahko zaključi hitreje od termalnih ali hidroenergetskih projektov, ki trajajo veliko dlje in zahtevajo veliko vzdrževanja. Solarni park bo tako tudi zmanjšal onesnaženost s CO2 v Pakistanu, ki je vsako leto izpuščal približno 57.500 ton izgorevanja nevarnih snovi in zmanjšal emisije za 90.750 ton.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje