Gradnja

Zelena hiša - sodobni hišni gradbeni načrti

Hiša mora izpolnjevati zahteve najnovejše sprejete različice zakonodajne oblasti, ki so skladne s trenutno veljavnimi standardi.


Zasnova je preprosta in učinkovita, zaradi česar je to idealen načrt za hišo sodobne družine, ki je na tesnem s proračunom. Prikazani načrt ima tri spalnice, veliko kopalnico, preprosto stroškovno in učinkovito urejeno kopalnico, veliko skupno sobo in veliko prostora za shranjevanje naprav za čiščenje in nego stanovanja. Enotna postavitev in možnosti univerzalnega oblikovanja omogočajo odličen načrt za hišne ljubljenčke. Ta neuradna postavitev je primerna za hišne lastnike, ki cenijo trajno, visoko zmogljivo konstrukcijo in dodatne prašne sobe.

Magična in energetsko učinkovita Zelena hiša-
Magična in energetsko učinkovita Zelena hiša-

Sodobni hišni načrti ponujajo čiste linije, preproste razsežnosti, odprte postavitve in bogato naravno svetlobo. Stanovanjske nizke strehe, velike steklene površine, močne povezave z zunanjim prostorom in rezervne, neurejene stene so značilnosti sodobnih hišnih načrtov. Serija je pogosto vključena v sodobni slog domov, obračanja prostega odprtega prostora, da pospeši pretok zraka dnevne sobe.

Zunanjost zelene hiše
Zunanjost zelene hiše

Zunanjost objekta

Poleg prednje zunanjosti bo vaš komplet objekta vključeval tudi risbe iz zadnje strani in strani vaše hiše. Te risbe dajejo opombe o zunanjih materialih in zaključkih. Posebna pozornost je namenjena detajlnim, opečnim in kamnitim poudarkom ali drugim končnim predmetom, zaradi katerih je vaš dom edinstven.

Fundacija načrt

Odlično izdelan projekt mora zajemati vse dimenzije temeljne strani, kot so betonske stene, podnožja, stebrički, nosilci, nosilne stene in vse informacije po korakih o temeljih skupaj s podatki o zadrževalnih stenah (samo shematski). Običajen stenski odsek za dom je prav tako običajno vključen. Če vaš načrt vsebuje betonsko ploščo, ne pa kleti ali prostorov za instalacije, na osnovni strani so na podlage in podrobnosti za ploščo so vključene vodovodne lokacije. Če izberete neobvezno podlago, se osnova plošče ne odraža v odsekih načrta.

Zelena hiša - tloris pritličja
Zelena hiša - tloris pritličja

Talni načrt

Zunanja in notranja stenska okvirja ter okna / vrata so v načrtu običajno dimenzionirana. Prikazane so velikosti sob in stebrički ter konstrukcijska ležišča. Tlorisi vključujejo električno legendo, kjer je prikazana električna oprema, luči in vtičnice. Talni načrti prikazujejo tudi podatke o prerezu (na strani s stranicami) in prikazujejo morebitne posebne podrobnosti okvirja, ki veljajo za projektiranje. Elementi kabineta so vključeni v kuhinjo in kopalnice, nekateri modeli imajo tudi nadgradnjo kabineta in obliko za vgradnjo prostorske opreme.

Gradbeni odseki

Osnovni elementi za gradnjo Zelene hiše-
Osnovni elementi za gradnjo Zelene hiše-

Gradbeni odseki kažejo spremembe v nadstropju, stropu ali višini strehe ter razmerju ene stopnje na drugo. Na straneh je prikazano, kako se izračunajo stopnice (če obstajajo!). Velikokrat pa se poskušajo sestaviti posamezni deli za prikaz najbolj uporabnih informacij, kot so: izbira lokacije, kjer obstajajo elementi, ki jih lahko vi ali vaš izvajalec potrebujete.

Statične obremenitve

Pri tem so pomembne cenovne značilnosti in strukturni materiali, ki se uporabljajo po velikosti in teži, če je to primerno. Gravitacijska bremena, ki se uporabljajo pri izračunu škarnikov, tramov in stebrov, zajemajo tudi dolžina žlebov in dolžine cevi za odzračevanje skozi streho, ki jih potrebujemo za svoj dom. Pojasnila in podrobnosti za svoj dom prihajajo pogosto, še posebej jih najdemo s podrobnimi razlagami za izvedbo del na spletnih straneh.

Magična in energetsko učinkovita Zelena hiša
Magična in energetsko učinkovita Zelena hiša

Pri tem so pomembne cenovne značilnosti in strukturni materiali, ki se uporabljajo po velikosti in teži, če je to primerno. Gravitacijska bremena, ki se uporabljajo pri izračunu škarnikov, tramov in stebrov, zajemajo tudi dolžina žlebov in dolžine cevi za odzračevanje skozi streho, ki jih potrebujemo za svoj dom. Pojasnila in podrobnosti za svoj dom prihajajo pogosto, še posebej jih najdemo s podrobnimi razlagami za izvedbo del na spletnih straneh. Paziti je samo treba, da izpolnjujejo zahteve najnovejše sprejete različice zakonodajne oblasti, ki so skladne s trenutno veljavnimi standardi, ki jih boste uporabili za oblikovanje svojega doma. Upoštevanje nadaljnjih standardov bo morda treba vključiti v vaš načrt, odvisno od zahtev vaših gradbenih del, običajno se izvajajo po lokalnih zahtevah.

Velik  dom, zaščiten z zemljo in z lepim dizajnom -
Velik dom, zaščiten z zemljo in z lepim dizajnom -

slike - vir: https://timoc.org/

I.K.Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje