Hiša in okolje

Wikkelhouse – hiše iz kartona

Wikkelhouse je modularna hiša, izdelana iz kartona. Hiša je sestavljena v segmentih brez potrebe po temeljih. Raven cen je ena najboljših na trgu.


Wikkelhouse – postopek sestave hiše iz kartona
Wikkelhouse – postopek sestave hiše iz kartona

To je resnično prilagodljiva zasnova, ki ga lahko postavite, kjer koli si želite. Posamezni segmenti so povezani v hišo, v pisarno na razstavnem prostoru ali pisarno v podjetju in jo lahko v najkrajšem času povežete z drugimi nevidnimi povezavami. Fiction Factory je zanimivo in inovativno podjetje v Amsterdamu in je lahko vaš partner za izdelavo različice po meri.

Wikkelhouse hišo je mogoče postaviti kjerkoli
Wikkelhouse hišo je mogoče postaviti kjerkoli

 

Osnova za hiše iz kartona

Osnova za izdelavo objektov je „karton iz deviških vlaken“, ki je izdelan iz skandinavskih dreves. Ta tako imenovana deska z zlatom in izdelana po metodi, ki jo je patentiral RS Developments. Hiša je primerna vsakemu okolju saj je izdelana iz ekološko ne škodljivimi materiali. Tako nastane žilava in izolacijska struktura sendviča. S tem postopkom ovijanja se trajnostno vključita toplotna izolacija in način gradnje.

Elementi so izdelani iz 24-slojev debelega kartona, povezanim z ekološko prijaznim in močnim lepilom_1
Elementi so izdelani iz 24-slojev debelega kartona, povezanim z ekološko prijaznim in močnim lepilom_1

 

Nato je vsak segment zaključen z zaščitno folijo in lupino iz lesenih letvic. Objekti izpolnjujejo merila za začasno ali trajno nastanitev in so približno osemkrat trajnejši od tradicionalne gradnje in ga lahko postavite v enem dnevu. Vse začetne in končne elemente lahko napolnite s steklenimi fasadami ali zaprete z njihovimi elementi. So edinstveno in sodobno oblikovanje, ki ustvarja razgibane in ustvarjalne prostore.

Wikkelhouse - Gradnja hiše iz kartona je preprosta
Wikkelhouse - Gradnja hiše iz kartona je preprosta

 

Pri podjetju izpolnjujejo pri izdelavi merila za začasno ali trajno nastanitev. Objekti so približno do osemkrat trajnejši od običajne tradicionalne gradnje in ga lahko postavite v enem dnevu. Zaključne oziroma končne odprtine lahko zapolnite s steklenimi fasadami, proizvodnimi elementi ali ga preprosto zaprete.

Lep končni videz notranjosti
Lep končni videz notranjosti

I.K.

Vir: KARTONSKE hiše, ki jih je mogoče zgraditi v enem dnevuStrokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje