Ogrevanje

Neto-ničelna energijska hiša je prava naložba

Ste vedeli, da Neto-ničelni energijski domovi ustvarjajo isto energijo, kot je, porabijo z obnovljivimi energijskimi viri na primer sonce, veter ali voda?


Hiša je narejen oziroma sestavljena iz različnih vrst sistemov, kot so prezračevanje, ogrevanje, razsvetljava, izolacija in tako naprej. Te strukture so zapletene in med seboj povezane. Zato zahtevajo vaše skrbno načrtovanje in oblikovalske odločitve, da zmanjšate splošno potrebo po energiji. Dve ključni področji imata največji vpliv na to, kako trdno morajo delovati vgrajeni sistemi oziroma pasivna zasnova in ovoj stavbe.

Pasivno oblikovanje je vrsta naprednih gradbenih tehnologij, ki dosegajo izjemno energijsko učinkovitost. Ta pristop k oblikovanju doma pomaga zmanjšati zunanje sile, ki se jim mora dom upreti, kar ustvarja udobno notranjost z veliko dnevne svetlobe.

Indeks domačega energetskega ocenjevanja-
Indeks domačega energetskega ocenjevanja-

Upoštevajte tudi učinkovitost ovoja stavbe. Zaradi neprepustne pregrade med notranjostjo in zunanjostjo. Na primer poudarki na streho, temelje, okna in vrata, da imajo za posledico čim manjše uhajanje toplote. Zato je najbolje, da se pri gradnji strogo držite pravil, kot so zahtevana po HVAC sistemu. Tako ne bo treba delati tako težko in vaš dom bo porabil manj energije.

Cilj je učinkovitost
Če želite doseči Neto-ničelno energijsko hišo, morate ustvariti tudi učinkovitost porabljene energije. Upoštevajte svoje ogrevalne in hladilne potrebe ter osvetlitev in ostale naprave.

S pasivno zasnovo in dobrim ovojem stavbe bodo vaše potrebe po ogrevanju, prezračevanju in hlajenju, sicer znane kot HVAC, minimalne. Izplačilo? Manj dragi prezračevalni sistemi, ki delujejo za del stroškov tradicionalnih sistemov, se bodo hitro povrnili.

Vaš dom bo s pasivnim oblikovanjem že svetel in zračen, še vedno pa je pomembna alternativna osvetlitev. Aparati in elektronika predstavljajo vaše preostale potrebe po energiji. Zajeti bodo vsi zapleteni višji vnaprejšnji stroški za dolgoročno učinkovitost in prihranke. To je prostor, kjer ste lahko ustvarjalni in izboljšate energijsko učinkovitost svojega doma.

Izberite vir
Končno lahko za dosego prave Neto-ničelno energijske hiše ustvarite vir energije na kraju samem. Na primer sončni paneli lahko izravnajo del ali celotno vašo porabo energije. Sistem, povezan z mrežo, lahko pomaga nadomestiti oblačne dneve in nočno uporabo.

Kaj je Neto ničelna energetska hiša-
Kaj je Neto ničelna energetska hiša-

Neto-ničelna energijska hiša je prava naložba
Neto-ničelne energijske hiše ni treba priključiti na omrežje, vendar to ne pomeni, da ne more biti v omrežju.

Pravzaprav obstajajo oprijemljive koristi od povezanosti:
Kadar je energije na kraju samem v izobilju, lahko pobirate presežek in ga prodate mestu. Vaša povezava do omrežja postane kanal za izvoz presežka.
Poleg tega so vrednosti za nadaljnjo prodajo visoko zmogljivih domov višje in upravičeni boste do popustov in davčnih olajšav. Dejansko je mogoče, da lastnik domačega podjetja Neto-ničelne energijske hiše svojo naložbo povrne po manj kot dveh letih.

To pomeni, da lahko v sončnih dneh Neto-ničelna energijska hiša dejansko prinese dohodek in pomaga plačevati svoje račune!

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje