Vetrna energija

Vetrnice, energija vetra


Trenutki, ki si jih boste privoščili ob nočnem sprehodu, bodo nepozabni in zagotovo velik navdih užitkom ob gledanju nočne idile. Sprehodi v spremstvu rahlega piša vetriča, ki poganja vgrajene vetrnice za proizvodnjo električne energije v pokončnih ob cestnih stebričih z vgrajenimi svetilkami. Raznolika barvna razsvetljava ustvari še dodaten navdih, ki bo v veliko veselje vsem sprehajalcem. Zato izkoristite morje ter se ob kopanju in sončenju odločite še za nekoliko daljši nočni sprehod ob obali.  V soju svetilk bo vaš trud ostal v lepem in nepozabnem spominu.  

Za okolje prijazna cestna razsvetljava
Za okolje prijazna cestna razsvetljava

Za okolje prijazna cestna razsvetljava

Osvetlitev plaže pozno zvečer je za obiskovalce veliko varnejša. Okolju prijazna razsvetljava ima na navpičnem stebru vgrajeno vetrnico v smeri vetra, ki deluje na vetrič, ki piha na kopnem ali iz smeri z morja.

Pokončno vgrajene vetrnice so varne tudi za ptice_1
Pokončno vgrajene vetrnice so varne tudi za ptice_1

Slika prikazuje lučke na plaži, ki jih je zasnoval Zengzhu Deng, ki svetijo na plaži pozno ponoči, zaradi česar so sprehodi po njihovi plaži postali veliko varnejši. Okolju prijazna cestna razsvetljava ima navpično vgrajeno vetrnico, ki deluje že ob majhnem vetriču.

Primer postavitve cestne svetilke
Primer postavitve cestne svetilke

Vgrajena vetrnica učinkovito pretvarja na kopnem in morju, že ob rahlem vetriču v električno energijo, ki se nato shrani v baterijah na vrhu stebriča. Ko se zmrači, se shranjena energija uporabi za delovanje LED luči za osvetlitev plaže in ceste, na okolju prijazen način.

Lep videz tudi v mestnem okolju_1
Lep videz tudi v mestnem okolju_1

Ker cestne svetilke vključujejo navpično vetrnico, ki deluje v smeri vetra, bo ta zasnova varna tudi za ptice.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje