Vetrna energija

Majhne vetrnice


Energija vetra se je v preteklosti uporabljala skoraj izključno na velikih odprtih območjih, kjer vetrovi pihajo z najmanj 6 m / s. Le nekaj takšnih vetrnic je bilo nameščenih na manjših območjih stanovanjskih naselij, le nekaj pa nameščenih na urbanih območjih.

Majhne vetrnice z močjo 100 W vgrajene na strehi šolske stavbe (2)
Majhne vetrnice z močjo 100 W vgrajene na strehi šolske stavbe (2)

Kasneje so novembra leta 2006 namestili že prvih 40 majhnih vetrnic v Hongkongu. Tako je bilo vneseno k življenju in dokazano, da lahko pridobivanje vetrne energije in še posebej z malimi vetrnicami dokazano, da se vetrna energija lahko dejansko uporablja tako v podeželskih, kot tudi v urbanih območjih. Te raziskave so bile opravljene na univerzi v Hongkongu, kjer so bile vetrnice povezane v mrežo. Cena za takšno vetrnico znaša okoli $ 150 na kos, ko še ta vrsta vetrnic ni bila v masovni proizvodnji.

Majhna vetrnica z močjo 100 W
Majhna vetrnica z močjo 100 W

Majhne vetrnice delujejo že pri hitrosti vetra okoli 2 m / sekundo. Njihova mala teža, majhnost in prilagodljiva konfiguracija omogočata, da jo namestijo v mestnih in urbanih okoljih. Primerna je tudi za posameznika ali za posamezna podjetja. Majhne vetrnice dajejo uporabnikom novo možnost za učinkovito uporabo obnovljivih virov energije in s tem zmanjšujejo njihov vpliv na okolje. Vetrnice lahko povežemo v vrstah z do osem vetrnic v eno vrsto.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje