Solarni hibridni energetski sistemi

Vetrna sončna hibridna cestna svetilka

Ulične luči, ki jih napajajo sončna in vetrna energija, so nastajajoči trend.


Vetrna sončna hibridna ulična osvetlitev je inteligenten in celovit samostojni LED sistem cestne razsvetljave. Sestavljeni iz solarnih modulov in majhnih vetrnih turbin, akumulatorjev globokega cikla, krmilnika in ene ali nekaj uličnih luči, ta hibridni sistem proizvaja energijo iz vetra in sončne energije ter jo shranjuje v akumulatorjih z globokim ciklusom, da lahko z nočno električno energijo svetijo. Z uporabo kombinacije vetrnih in sončnih virov sistem zagotavlja stabilen in stalen pretok moči za oskrbo cestne razsvetljave.

Glavna prednost vetrnega hibridnega cestnega razsvetljevanja je v tem, da se pri sončnih in vetrnih proizvodih skupaj uporabljajo zanesljivost sistema. Poleg tega se lahko velikost shranjevanja baterije nekoliko zmanjša, saj se manj odvisna od ene metode proizvodnje energije. Pogosto, ko ni sonca, je veliko vetra. Hitrost vetra je pogosto nizka v obdobjih (poldnevni in poletni), ko so sončni viri v najboljšem primeru.

Po drugi strani pa je veter pogosto močnejši v obdobjih (večerni čas in pomlad, pozimi), ko je manj virov sonca. Tudi v istem dnevu, v številnih pokrajinah po vsem svetu ali v nekaterih obdobjih leta, obstajajo različni in nasprotni vzorci glede vetrnih in sončnih virov. In ti različni vzorci lahko hibridne sisteme vetrne energije omogočajo najboljšo možnost za ulično razsvetljavo.

Prednosti primerjaj z osvetlitvijo sončne ulične svetilke.

Široka področja uporabe - hibridni sistem nudi veliko večjo zanesljivost in trajnost na območjih z manj sončnim obsevanjem, dolgo deževno sezono ali dolgo zimo.

Večja življenjska doba akumulatorja - običajno vetrna turbina ustvarja več energije ponoči, del proizvedene moči bo neposredno napajal svetlobo, del energije bi lahko baterijo polnil čez noč, zato je manj časa polnjenja in praznjenja izgube iz akumulatorja in tudi vsak cikel polnjenja akumulatorja podaljšan.

Bolj stroškovno učinkovite v vetrovnih območjih - v območju z letno hitrostjo vetra 5 do 7 m / s lahko hibridni sončni hibridni sistem poveča produkcijo za večjo zmogljivost LED luči ali več luči, ki bi lahko znižale skupne stroške sistema.

 

Lažja namestitev in vzdrževanje sistema za sončno ulično svetlobo ne more proizvesti z več kot 360 W v dveh odsekih PV plošč, ki so nameščene na svetlobnem polu ob upoštevanju obremenitve z vetrom, vetrnim hibridnim sistemom, da omogoča večjo zmogljivost. Z namestitvijo na svetlobnem polu, lahko privede do zadostne električne energije za napajanje 2 do 4 LED luči, kar pomeni en napajalnik za 2 do 4 luči. Namestitev in vzdrževanje sta preprosta.

Delovanje v smeri čistejše in svetlejše energijske prihodnosti-
Delovanje v smeri čistejše in svetlejše energijske prihodnosti-

HYE Sistemi sončne ulične razsvetljave vključujejo:

  • Majhna vetrna turbina HY - 400 W / 600 W / 1500 W / 3000 W (12 V / 24 / 48 / 96 V)
  • Svetlobni vir - ultra svetla LED lučka 20 / 30 / 40 / 60 / 80 / 90 / 120 W
  • Regulator - 5 / 10 / 15 A vetrni hibridni krmilnik, samodejni regulator svetlobe, samodejno delovanje, večnamenski način, zaščita pred polnjenjem, visoka zaščita pred vetrom itd.
  • Varčevanje z energijo - globoko ciklična baterija AGM gel brez zaprtega vzdrževanja
  • Vodoodporna baterijska škatla
  • Svetlobni prag - 6 / 8/ 10 / 12 / 16 m svetlobni pol, odporen proti vetru 30 / 50 m / s

Nenehno gibajoča turbina s sončnimi ploščami bo trajala do dvajset let (brez baterij), LED luči in drugi deli znotraj bodo trajali tako dolgo kot turbina in sončna plošča ter hibridne ulične luči.

Stabilna oskrba z električno energijo se ustvari, tudi če je motno! Osvetlitev se samodejno zažene, ko okolje postane temno s pomočjo inteligentnega senzorskega sistema. LED luči se bodo vklopile in izklopile s samodejnim krmilnikom, ki bo zagotavljal povprečen čas osvetlitve 8 do 10 ur na dan.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje