Ogrevanje

Najboljši ogrevalni sistemi v starih hišah

Lastniki stanovanj lahko prezračevalne enote namestijo na steno ali strop prostorov ali območij, ki jih izberejo.


Grelniki kotlov v starih hišah
Ko se je pojavilo sodobno ogrevanje v notranjosti hiše, so bili sistemi z radiatorji zelo pogosti. Mnoge hiše iz 18. stoletja, tako kot številne čudovite zgodovinske rezidence, so bile s to opremo.

Priključena edinstvena konstrukcija ogrevalnega kotla
Priključena edinstvena konstrukcija ogrevalnega kotla

Ogrevalni sistemi z radiatorji za ogrevanje vode uporabljajo ogrevalni kotel. Topla voda se preliva skozi cevno omrežje do radiatorjev v različnih bivalnih prostorih. Ko topla voda segreva kovinske površine radiatorja, oddajajo sevalno toploto v okolje. To je še posebej koristno v boju proti vročini, ki se dvigne do visokih stropov v starejših domovih.

Za izboljšanje delovanja in učinkovitosti radiatorjev in ogrevalnega kotla so pogosto potrebna popravila in nadgradnje. V mnogih primerih obstoječi radiatorji ostanejo v dobrem stanju. Vse, kar morate storiti, da zagotovite nadaljnje delovanje je namestitev novega ogrevalnega kotla, da zagotovite zanesljivo in učinkovito ogrevanje.

Nove tehnologije, kot so Modulacijski ogrevalni kotli na utekočinjanje (kondenzacijski) ponujajo izboljšanje učinkovitosti v primerjavi s starejšimi kotlovnimi ogrevalnimi sistemi. Te sodobne naprave ogrevajo le toliko vode, kot je potrebna za ogrevanja v hiši, ne pa celotne vode v sistemu naenkrat.

Brezvodni ogrevalni sistemi v starih hišah

Kar zadeva ogrevalne sisteme, stare hiše niso bile zgrajene, da bi naredile prostor za cevovode, saj v času gradnje niso obstajale. To pomeni, da je treba dodati sisteme hlajenja in ogrevanja s prisilnim zrakom. V starih domovih so potrebna obsežna obnovitvena dela za dopolnitev distribucijskega sistema, potrebnega za pogojno premikanje zraka po celotnem domu.

Poleg stroškov in motenj v gospodinjstvu lastniki starejših domov pogosto raje ne ogrožajo prvotnega videza hiše. Zato izvedba zmanjšanje višine stropov in drugih konstrukcij za dodajanje in skrivanje cevi ni težava.

Komplet za sestavo klimatske naprave - split izvedbe -
Komplet za sestavo klimatske naprave - split izvedbe -

Ogrevalni sistemi, ki jih danes uporabljajo stare hiše, so brez kanalov. Kanali pri ogrevalnih sistemih ali mini kanalčki pri ogrevanju s toplotno črpalko niso potrebni. Sestavljeni so iz zunanjega kondenzatorja, ki je povezan z eno ali več enotami za čiščenje zraka preko majhnega vodnika.

Namesto glasne, neučinkovite okenske enote brezvodne enote za upravljanje zraka potrebujejo le okoli 80 - 120 mm veliko luknjo v steni. Ta povezuje električne napeljave in hladilne vode z zunanjim kompresorjem zraka. To ohranja estetiko hiše. Pospeši pa tudi namestitev v primerjavi z običajnimi kanalizacijskimi sistemi.

Lastniki stanovanj lahko prezračevalne enote namestijo na steno ali strop prostorov ali območij, ki jih izberejo. Na en zunanji izmenični kompresor lahko priključite do šest klimatskih naprav. Lastniki stanovanj s pomočjo daljinskih upravljalnikov neodvisno nadzorujejo izhod ogrevanja in hlajenja.

Zaradi tega conskega ogrevanja stare hiše zmanjšujejo obratovalne stroške zaradi učinkovitejših naprav in ciljne uporabe. Ti sistemi zagotavljajo tudi hlajenje, ki dodaja učinkovito funkcijo klimatske naprave, ki je brez večine starejših domov brez!

Zakaj bi izbrali brezvodne ogrevalne in hladilne sisteme?

Kanalski sistemi so tihi, učinkoviti in energetsko učinkoviti in ne vplivajo na arhitekturo hiše. Možnost brez kanalov ponuja tudi priročnost sodobnega hladilnega sistema brez grdega videza okenskih ali stenskih klimatskih naprav.

Eleganten in najboljši ogrevalni sistem
Eleganten in najboljši ogrevalni sistem

Kanalizirani sistem nudijo določene prednosti starejšim gospodinjstvom:

Sistemi brez vodov so tihi, učinkoviti in energijsko učinkoviti ter ne posegajo v arhitekturo doma. Možnost brez kanalov ponuja tudi udobje sodobnega hladilnega sistema brez grdega videza okenskih izmeničnih enot.

-   Prilagodi se vsakemu domu, ne glede na starost ali konfiguracijo. Veliko prostorov segrejete in ohladite z drugačno nastavljeno temperaturo. Spalnica, temperatura zraka 68 stopinj ponoči? Še raje 72? Brez težav. Nastavitve so lahko v različnih enotah ali posamezna območja na ravni po meri.

Alternativni diagram merjenja energije -
Alternativni diagram merjenja energije -

 -   Odprtine v vsaki sobi so minimalne in nevsiljive. Namestitev vključuje majhno okroglo ali režno odprtino, odvisno od tega, kaj v določeni sobi najbolje deluje.

 -   Pretok zraka z veliko hitrostjo učinkovito ogreva ali hladi prostor. Zrak izhaja tiho, tako da ni vsiljivega hrupa.

  - Zmanjšajte raven vlage v domu. Visoka raven vlage pogosto poškoduje arhitekturne lastnosti, pohištvo in tla. Poleg tega je življenje v domu neprijetno. Ljudje z dihali in nekaterimi srčnimi stanji trpijo večje simptome, ko vlaga ni pod nadzorom. Brezvodni sistemi znižajo raven vlage za kar 20 odstotkov.

-   Brez vodov se osnutek zmanjša na minimum. Nežno sproščanje zraka iz enote za prezračevanje brez vodov odpravlja prepih, ki je običajen za okenske AC enote.

-   Sistemi brez vodov so zelo učinkoviti, kar znatno zniža stroške energije. Večina modelov ima certifikat ENERGY STAR.

Prezračevanje z domačimi ravnimi kanali, izvlečni ventilatorji
Prezračevanje z domačimi ravnimi kanali, izvlečni ventilatorji

Drugi ogrevalni sistemi za starejše hiše

Drugi ogrevalni sistemi, ki se uporabljajo v starih hišah, so hitri ogrevalni in hladilni sistemi. To je nekakšen osrednji ogrevalni sistem, ki zahteva cevovode, vendar je veliko manjši od standardnih cevi, nameščenih v novejših domovih. Te male kanale je lažje skriti in lahko prehajajo skozi ozke in obstoječe prostore v hiši.

Glede na tloris in konstrukcijo stare hiše je to ena najpreprostejših možnosti. Ker so kanali manjši, lahko osrednji ogrevalni sistem premika zrak z večjo hitrostjo. Upoštevati pa morate, da bo to povzročilo hrup med delovanjem sistema.

Za starejše hiše je najboljša vgradnja ogrevalnega sistema »Apollo Home«!
Ta sistem je prepričljiv zato, da pomaga predvsem lastnikom starejših domov. Pomaga jim najti učinkovite ogrevalne in hladilne sisteme. Rešitve, ki jih je mogoče preprosto vključiti v zgodovinsko zaščitene stare hiše.
Ne glede na to, ali želite nadgraditi svoj ogrevalni kotel ali delovanje sistema brez kanalov, vam Apollo Home ponuja pravi sistem za svoje potrebe.

I.K.Strokovna knjiga ogrevanje

Knjiga Ogrevanje


Knjiga »Ogrevanje – vse za ogrevalno tehniko«, ki jo smo jo izdali meseca julija 2013, ne zagotavlja samo znanja o tehniki, zamenjuje tudi številne in že do zdaj uveljavljena mnenja strokovnjakov. Moja želja je , da se s pomočjo kakovostne strokovne knjige, kateri bodo sledile še knjige, kjer bodo opisani sodobni načini o prezračevanju, kakovostni gradnji objektov kot je ničelna energijska hiša ter izvajanje vodovodnih instalacij.

Naročite svoj izvod knjige Ogrevanje